Advies over zwangerschapskousen

Als je zwanger bent, zorgt vooral de toename van oestrogeen voor verslapping van je vaatwanden. Hierdoor kun je last krijgen van je benen: dikkere enkels, gezwollen, vermoeide benen en misschien zelfs zwangerschapsoedeem of spataderen. Een zwangerschapspanty met compressie geeft je benen en buik een aangenaam en comfortabel gevoel van steun.

De afnemende druk vanaf de enkel naar boven stimuleert de doorbloeding en afvoer van vocht uit je benen. Hierdoor heb je minder last van gezwollen benen en dikke enkels. Zwangerschapspanty’s houden je benen de hele dag fit en zijn een effectieve ondersteuning bij lichte spataderen.

Verloskundigen, huisartsen en gynaecologen adviseren om compressiekousen te dragen tijdens je zwangerschap. Het liefst zo vroeg mogelijk. Zo verklein je het risico op spataderen en andere klachten.


Steunkousen of een zwangerschapspanty bestellen?

De keuze voor steunkousen of een zwangerschapspanty is heel persoonlijk. Natuurlijk hangt het af van de beenklachten die je hebt, maar net zo belangrijk is comfort en je kledingkeuze. Hieronder geven we je een aantal redenen waarom zwangere vrouwen kiezen voor steunkousen of een zwangerschapspanty.

Zwangerschapspanty
Een zwangerschapspanty geeft een lichte druk over het hele been. De broek geeft je buik extra steun.

  • Spataderen in de bovenbenen
  • Licht vocht in enkels en kuiten
  • Modieus en comfortabel

Bekijk ons assortiment zwangerschapspanty's >

Steunkousen
Steunkousen geven meer druk dan zwangerschapspanty's en zijn daardoor effectiever. Draag ze ook ’s avonds op de bank voor meer uitgeruste benen, zeker in je laatste 3 maanden.

  • Dikke enkels en gezwollen kuiten
  • Spataderen in de onderbenen
  • ‘s Avonds ontspannen op de bank

Bekijk ons assortiment steunkousen >


De juiste maat

Als je zwanger bent, verandert er veel in en aan je lichaam. Je buik groeit, maar vaak worden je benen ook dikker. Je kiest de juiste maat door uit te gaan van je actuele gewicht of confectiemaat. Kies je nu bij andere kleding automatisch een maatje groter, dan geldt dat ook voor een zwangerschapspanty. Je hoeft alleen geen rekening te houden met het groeien van je buik, daar is bij de zwangerschapspanty’s al rekening mee gehouden door het extra ruime buikstuk.

Compressiekousen respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.