Wassen van steunkousen

Op de hand wassen
Elastische kousen, steunkousen, steunpanty's en andere compressiekousen kun je het beste om de dag wassen. Bij voorkeur op de hand en met een vloeibaar wasmiddel zoals Belsana Blau40 fijnwasmiddel.

Spoel na het wassen de steunkousen goed uit. Zo blijven de elastische kousen het langst mooi en behouden ze langer hun werking.

Wasmachine
Alle soorten steunkousen kun je wassen in de wasmachine, bij voorkeur in een waszakje. Bij elke kous is aangegeven op hoeveel graden je deze kunt wassen. Gebruik geen wasverzachter, dit tast de steunkousen aan.

Drogen
Je kunt het beste de steunkousen droog rollen in een handdoek (niet wringen) en daarna laten drogen aan de lucht. Doe steunkousen nooit in de wasdroger. In de kousen zit elastaan verwerkt, een soort elastiek dat niet tegen hitte kan. Hierdoor vermindert de werking van de steunkousen. Droog de kousen ook niet in een centrifuge, in de zon of over de verwarming.

Compressiekousen respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.