Juiste maat steunkousen

Hoe kies je de juiste maat?

Fabrikanten van steunkousen hanteren ieder zo hun eigen maten. Bij elke compressiekous staat aangegeven hoe je de juiste maat kiest. Meestal is dit je schoenmaat, het dikste deel van de kuit of de omvang van de enkel.

Bij sommige artikelen staat 'Bepaal je maat'. Wanneer je hierop klikt, dan wordt na het invullen van de vragen jouw maat berekend.

Tips bij het meten

  • Meet je benen op als je 's ochtends direct uit bed komt. Na een nacht slapen zijn de benen het dunst.
  • Ga zitten en zet je voet plat op de grond.
  • Zorg dat je onderbenen in een hoek van 90 graden staan.
  • Meet de omtrek van je enkels of kuiten met een flexibel meetlint.

Tussen twee maten in

Soms is het ene been dikker dan het andere en zit je net tussen twee maten in. Kies dan altijd de kleinste maat. Kies je namelijk uit voorzorg voor de grootste maat, dan loop je het risico dat de kousen afzakken bij je smalste been. Andersom is het niet aannemelijk dat de kleinste maat je dikste been afknelt.


Ben je zwanger?

Als je zwanger bent, dan kies je de juiste maat door uit te gaan van je actuele gewicht of confectiemaat. Je hoeft geen rekening te houden met het groeien van je buik, daar is bij de zwangerschapspanty’s al rekening mee gehouden door het extra ruime buikstuk. Lees meer over zwangerschapskousen >

Compressiekousen respecteert uw privacy en gebruikt daarom alleen cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website.